Winkel van Sinkel in Venray steunt Indonesische eiland Lombok

in
Winkel van Sinkel in Venray steunt Indonesische eiland Lombok

Na twee zware aardbevingen en veel naschokken is het noordelijke deel van Lombok (Indonesië), er heel slecht aan toe. Er is een ernstig tekort aan schoon drinkwater, verbandmiddelen, medicijnen en tenten/zeilen. Daarnaast zijn zo’n 20.000 mensen door de bevingen dakloos geworden, 90% van de huizen zijn onbewoonbaar.

Direct na de eerste aardbeving begin augustus startte Joep Valize uit Venray een hulpactie. De Winkel van Sinkel in Venray steunt hem met een donatie van €1000,-

Al zo’n twintig jaar probeert Joep Valize samen met zijn vrouw de ontwikkeling van de kinderen en het leven van de mensen in het dorp "Kampung Loco" op het Indonesische eiland Lombok te verbeteren. Daarvoor is de stichting Proyek Kampung Loco opgericht.

Ook dit dorp is getroffen door de aardbevingen: ingestorte huizen, geen water, geen stroom en noem maar op. Tot op de dag van vandaag verblijven de mensen in zelfbouwsels van tenten. Ze durven niet hun huis in te gaan vanwege de aardschokken. Langzaam worden die gelukkig minder en kan men beginnen met puinruimen en de wederopbouw.

Voorlopig zullen er weinig toeristen op Lombok komen, en al helemaal niet in het noorden. Aangezien de meeste mensen in deze regio direct of indirect leven van het toerisme, breken er zware tijden aan. De Indonesische regering ziet het puur als een lokale ramp, geen nationale en ook geen internationale ramp.

Daarom is buitenlandse hulp niet welkom want negatieve publiciteit levert weer minder toerisme op! Hulp is alleen maar mogelijk van families, projecten, stichtingen en particulieren.

Momenteel wordt ongeveer 15% van de donaties besteed aan zeilen, dekens, water en medicijnen, de rest gaat naar de wederopbouw. Vier medewerkers van Proyek Kampung Loco maken deel uit van een commissie in het dorp waarmee goed wordt overlegt hoe alles te verdelen.

Van de overheid valt dus niks te verwachten alleen liep er onlangs een delegatie door het dorpje, maakte wat foto’s, vraten zich vol om daarna zonder een enkele toezegging van hulp weer te vertrekken. Redenen genoeg voor de Winkel van Sinkel in Venray een bijdrage te leveren van €1000,-

Ook uw donatie blijft van harte welkom: IBAN: NL16 RABO 3456 6705 24 t.n.v. M.J. Valize met vermelding van Proyek Kampung Loco