Veldeke-Venray verzorgt ook dit jaar een dialectmis: Omroep Venray maakt opnames

Veldeke-Venray verzorgt ook dit jaar een dialectmis: Omroep Venray maakt opnames

Op zaterdag 22 september verzorgt Veldeke-Venray weer de jaarlijkse Heilige Mis in de Venrayse streektaal. Deze viering vindt plaats in de Sint Petrus' Bandenkerk en wordt opgedragen voor alle inwoners van Venray en de kerkdorpen en alle overleden leden van Veldeke.

Celebrant is oud-Venraynaar Henk Janssen ofm. Gemengde Zangvereniging Crescendo luistert de dienst op onder leiding van dirigent Peter van der Velden en met organist Ge Ebben.

De lezingen en vaste gebeden zijn in het Venrays vertaald. Bij binnenkomst in de kerk wordt een misboekje overhandigd. De kerk zal weer net als andere jaren mooi in de bloemetjes worden gezet. De mis begint om 19.15 uur. Omroep Venray maakt opnames die uitgezonden worden op zondag 23 september tussen 9.30 en 10.30 uur. Het bestuur van Veldeke-Venray hoopt weer op een volle kerk.

Op zondag 30 september is Veldeke Venray als vanouds aanwezig met een kraam op de jaarlijkse Boekenmarkt.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)