'Toew 't Väöle schröwde': Veulen viert 75 jaar bevrijding op grootse wijze

in
'Toew 't Väöle schröwde': Veulen viert 75 jaar bevrijding op grootse wijze

Op de 50ste bevrijdingsdag werd een door Veulenaar Gerrit Reintjes samengesteld boek uitgebracht; 'Toew 't Väöle schröwde'. In dit boek hebben een aantal Veulenaren hun herinneringen aan de laatste dagen voor de bevrijding op laten tekenen.

Het boek was een inspiratiebron voor Kees de Weert om de viering van 75 jaar bevrijding van Veulen op een bijzondere manier aan te pakken. In het weekend van 15 september 2019 wordt aan inwoners en andere belangstellenden de gelegenheid geboden per huifkar een belevingstocht langs markante plekken in het dorp te maken.

Deelnemers worden meegenomen naar de dag dat Veulen geëvacueerd moest worden omdat het dorp midden in de frontlinie kwam te liggen. Onderweg komen enkele verhalen uit het boek tot leven middels een kort toneelspel.

Voor dit evenement zijn natuurlijk vele vrijwilligers nodig zoals toneelspelers, figuranten, decorbouwers en vertellers. Iedereen die betrokken wil worden bij dit historische evenement wordt gevraagd zich te melden bij Erna Jacobs via hansernajacobs [apenstaartje] gmail [punt] com of telefonisch via 06 - 20 19 06 76.

In verband met de verdeling van een aantal belangrijke rollen is het voor de regie van belang om de leeftijd van de acteurs te kennen. Wilt u daarom bij aanmelding uw leeftijd vermelden