George Reemer Kermisprijzen 2018 uitgereikt tijdens evaluatie: 2018 geen topkermis

George Reemer Kermisprijzen 2018 uitgereikt tijdens evaluatie: 2018 geen topkermis

Traditiegetrouw vindt op woensdag tijdens de laatste dag van de Venrayse kermis in het gemeentehuis de evaluatie plaats.

Ook worden dan de George Reemer Kermisprijzen uitgereikt. Bij het grootvermaak ging de prijs naar de Goldmine Tower. De Bootjesmolen kreeg de prijs bij het kindervermaak. Bij de verkoopzaken mocht de Suikerspin, de prijs in ontvangst nemen. Er was dit jaar een nieuwe categorie: Oefenspelen. Daar ging de prijs naar de Kamelenrace.

Er werden ook twee Toppertjes van de gemeente Venray uitgereikt. Die gingen naar Lex Althuizen en Wiel Duykers. Duykers werd in 2013 de nieuwe beheerder van het salonwagenterrein (op De Wetteling). Hij nam toen het stokje over van Lex Althuizen die na 29 jaar vertrok.

De kermis had net als andere evenementen, zoals de Fiets4Daagse Venray de lijden onder de hitte. 2018 gaat niet de geschiedenisboeken in als een 'Topkermis' aldus Jan Boots van de kermisbond tijdens de evaluatie. Er moet geld bij, bij de exploitanten dit jaar.

De politie sprak bij monde van Marcel Deenen, van een rustige kermis. Er werden geen incidenten gemeld. Vier personen kregen een gebiedsverbod opgelegd. Vijf werden er bekeurd, voor wildplassen. Ook werden enkele diefstallen van fietsen gemeld.

De politie staat onder druk. Dit is overigens landelijk gezien van toepassing. Nieuw dit jaar was dat de politie Venray-Gennep, gebruik maakte van twee aaibare paarden, tijdens de kermis. Ook was er cameratoezicht. Er werden geen meldingen gemaakt, van zakkenrollerij. De politie vond het aangenaam om tijdens de Kroegentocht, afgelopen maandag, 'beschoten' te worden met water uit de waterpistolen. De politie hoefde zelf niet hun dienstwapen te trekken, aldus Deenen grappend.

Het Rode Kruis, had dit jaar de beschikking over twee behandellocaties. Dit was hen goed bevallen. Zij hadden tijdens de kermis 100 zorgcontacten. 68 op het Schouwburgplein, en 32 op het Raadhuisstraat. 7 mensen, werden doorverwezen naar de huisartsenpost. Een keer werd een ambulance opgeroepen. Er werd maar een persoon behandeld, die bevangen was door de hitte. 3 mensen hadden gewoon even een praatje nodig met het Rode Kruis, die tijdens de kermis door 40 vrijwilligers werd bemand.

Horeca Venray kijkt tevreden terug op de kermis.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)