Verkrachting vrouw uit Oirlo: Politie Limburg door het stof

Verkrachting vrouw uit Oirlo: Politie Limburg door het stof

In de zaak van de verkrachting van een destijds 21-jarige vrouw uit Oirlo, door een tbs'er van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum op vrijdag 9 december 2016, gaat de politie nu door het stof. Zij hebben excuses gemaakt aan de vrouw, meldt de Volkskrant.

De politie Limburg erkent dat ze te weinig oog hadden voor de vrouw. Ze werd tijdens de verhoren rond haar aangifte zwaar onder druk gezet door twee zedenrechercheurs die haar niet geloofden. Drie maanden later bleek dat er een dna-match was met de tbs’er, die tijdens de verkrachting op onbegeleid verlof was. De familie werd in eerste instantie gevraagd dat stil te houden. Het slachtoffer doet zaterdag haar verhaal in deze krant.

De toen 21-jarige vrouw fietste op vrijdag 9 december 2016 op de Stationsweg toen ze merkte dat er een man achter haar fietste. Toen de vrouw het viaduct bij de Deurneseweg passeerde, werd ze door de man gedwongen de Hulstweg in te gaan. Daar werd het slachtoffer seksueel misbruikt en gedwongen tot seksuele handelingen.

Slechts een dag na het incident wist de politie een 56-jarige man uit Venray aan te houden in verband met het zedenmisdrijf. Uiteindelijk bleek de man niets te maken te hebben met het voorval, en werd niet veel later een 33-jarige man uit Oostrum als verdachte ingesloten.

De dader was op onbegeleid verlof uit tbs-kliniek de Rooyse Wissel in Oostrum toen hij in december 2016 de fietsster verkrachtte. De verdachte heeft de feiten ontkend. Hij stelt dat de vrouw hem op straat heeft gevraagd of hij zin had in seks en dat de vrouw hem vervolgens oraal heeft bevredigd.

De rechtbank van Roermond legde op dinsdag 17 juli 2018 de tbs'er uit Hoorn gevangenisstraf van 3 jaar en opnieuw de maatregel van terbeschikkingstelling (tbs) met verpleging van overheidswege op. De man zit in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum omdat hij in de gevangenis na een eerdere veroordeling een medegevangene bijna heeft gewurgd. In 2000 kreeg hij als 16-jarige een jeugdstraf omdat hij in Lelystad de 16-jarige Ankie Blommaert had vermoord.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2018/07/03/verkrachting-venrayse-drie..., https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2018/07/17/drie-jaar-cel-en-opnieuw-t... en https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/politie-maakt-excuses-aan-l... en https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/wonen-naast-een-tbs-kliniek...

Foto: 
Jos Euwes