Kermis 2018 geopend: Zes dagen plezier in Venray

Kermis 2018 geopend: Zes dagen plezier in Venray

Vrijdagmiddag om 15.00 uur heeft wethouder Jan Loonen de kermis 2018 geopend. Vooraf zegende deken Harrie Smeets met hulp van Schutterij 't Zandakker Gilde Venray, de attracties in.

De editie van 2018 belooft vertier en gezelligheid voor iedereen. Letterlijk hoogtepunt van de kermis in Venray is de Goldmine Tower. Vanaf een hoogte van negentig meter - dat is hoger dan het haantje van de kerktoren- in vrije val. Maar niet na eerst nog even de diepte in te hebben gekeken. De Goldmine Tower is een nieuwe attractie en voor het eerst in Venray, speciaal voor mensen zonder hoogtevrees.

Nieuw voor Venray zijn ook de schommel Showtime en de Air Race Bungee, naast de vertrouwde toppers als de achtbaan Super Mouse, de Powerdancer, het Lunapark en niet te vergeten de Turbopolyp. De kinderkermis heeft een plek gevonden op het Gouden Leeuwplein.

Maandag vindt weer de Kermiskroegentocht plaats. Dinsdag is er weer het traditionele vuurwerk vanaf het plein voor het gemeentehuis. Woensdag is het Rio in Rooij met de Caribische limboshow en sambaband Agogo .

De Venrayse kermis is elke dag open van 13.00 tot 01.00 uur ’s nachts, op zaterdag nog een uurtje langer. Alleen dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is het even rustig op de Venrayse pleinen.

De exploitanten zetten dan het geluid bij de attracties uit of zachter en dimmen de lichten. Op die manier kunnen ook mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels een paar uurtjes genieten van de kermis. Kinderen met ADHD, mensen met autisme of epilepsie, maar ook ouderen of mensen met een (verstandelijke) beperking zijn dinsdagmiddag extra welkom.

Vanaf hun mobiele post in de Schoolstraat (achter de Hema) houdt de politie tijdens de kermis een oogje in het zeil.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)