Wethouder Martijn van der Putten geeft startsein Kids Survival in Venrayse wijk Brukske

Wethouder Martijn van der Putten geeft startsein Kids Survival in Venrayse wijk Brukske

Wethouder Martijn van der Putten (D66) heeft donderdag aan het begin van de middag het startsein gegeven, voor de Kids Survival met Henk in de Venrayse wijk Brukske.

Op het nu nog braakliggend terrein naast het mcf in deze wijk, is een heus parcours aangelegd, waar de kids na hartenlust doorheen kunnen gaan, en lekker vies worden.

Het is mooi om te zien dat de saamhorigheid groot is, om dit te organiseren, aldus Petra van Duijnhoven tegenover Omroep Venray. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Ook politiek Venray juicht dit initiatief toe, aldus wethouder Martijn van der Putten, voor de microfoon van Omroep Venray.

Burgemeester Hans Gilissen kwam, ondanks dat hij het druk heeft deze dagen, ook even een kijkje nemen.

In de persoon van Henk Wilmsen, heeft de wijk een officiële speelcoach. Zijn benoeming ging in december van het afgelopen jaar in. Wilmsen gaat samen met diverse vrijwilligers allerlei wekelijkse activiteiten organiseren voor de kinderen in de wijk. Net als afgelopen zomer met bijvoorbeeld de Kids Survival en de fietscross, zal hij de kinderen op een leuke manier, met respect voor elkaar, bezig gaan houden.

Dankzij, door fondsen, verkregen gelden en in samenwerking met onder andere Venray Beweegt en Wonen Limburg, kan het Wijkplatform Brukske gebruik maken van de talenten van Wilmsen.

Morgen (vrijdag) en zaterdag is er ook nog een fietscross voor de kinderen. Kortom zij hoeven zich deze drie dagen niet te vervelen.

Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto's.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)