Kermis Venray: vertier met en zonder prikkels

Kermis Venray: vertier met en zonder prikkels

Het is bijna augustus en dat betekent kermis in Venray. Voor veel inwoners en voor duizenden gasten van buiten de gemeente het hoogtepunt van de zomer. De editie van 2018 belooft vertier en gezelligheid voor iedereen. Voor het eerst ook extra aandacht voor mensen die gevoelig voor prikkels.

Letterlijk hoogtepunt van de kermis in Venray is de Goldmine Tower. Vanaf een hoogte van negentig meter –dat is hoger dan het haantje van de kerktoren- in vrije val. Maar niet na eerste nog even de diepte in te hebben gekeken. De Goldmine Tower is een nieuwe attractie en voor het eerste in Venray, speciaal voor mensen zonder hoogtevrees.

Nieuw voor Venray zijn ook de schommel Showtime en de Air Race Bungee, die naast de vertrouwde toppers als de achtbaan Super Mouse, de Powerdancer, het lunapark en niet te vergeten de Turbopolyp. De kinderkermis heeft een plek gevonden op het Gouden Leeuwplein.

Vrijdag begint het spektakel traditioneel met de inzegening van de attracties door deken Smeets en de opening door de kersverse kermiswethouder Jan Loonen. Loonen is als kermisliefhebber enthousiast over zijn nieuwe portefeuille. Een mix van attracties en een mix van kermis en horeca zijn voor hem de sleutel voor het aanhoudende succes van de Venrayse kermis.

Het rondje inzegenen begint om 13.45 uur vanaf de Grote Kerk. Deken Smeets krijgt hulp van de Venrayse schutterij. Om 15.00 uur opent wethouder op het Gouden Leeuwplein de kermis officieel. Na de opening rond 15:05 uur volgt een freestyle optreden door een aantal dansers van de “Fresh Allstars” (Nederlands Kampioen bij de Nederlandse Breakdance League & Wereldkampioen bij BOTY Kids). Ook clown DesAlles is weer van de partij en zal groot en klein vermaken.

En dan gaat het los. Met onder meer de maandagse Kermiskroegentocht, dinsdagavond vanaf 22.30 uur het traditionele vuurwerk vanaf het plein voor het gemeentehuis. Woensdag is het Rio in Rooij met de Caribische limboshow en sambaband Agogo . De Venrayse kermis is elke dag open van 13.00 tot 01.00 uur ’s nachts, op zaterdag nog een uurtje langer.

Alleen dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is het even rustig op de Venrayse pleinen. De exploitanten zetten dan het geluid bij de attracties uit of zachter en dimmen de lichten. Op die manier kunnen ook mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels een paar uurtjes genieten van de kermis. Kinderen met ADHD, mensen met autisme of epilepsie, maar ook ouderen of mensen met een (verstandelijke) beperking. zijn dinsdagmiddag extra welkom.

Vanaf hun mobiele post in de Schoolstraat (achter de Hema) houdt de politie tijdens de kermis een oogje in het zeil.

Foto: 
Paul Poels