Geweldige opbrengst actie voor Hospice Zenit door basisschool De Peddepoel (Wanssum / Geijsteren)

Geweldige opbrengst actie voor Hospice Zenit door basisschool De Peddepoel (Wanssum / Geijsteren)

Elk jaar kiezen de kinderen van basisschool De Peddepoel (Wanssum/Geijsteren) een goed doel uit, waar ze actie voor willen gaan voeren. Dit schooljaar was het goede doel Hospice Zenit in Venray.

Dit doel werd mede gekozen, omdat er kinderen zijn die een opa of oma als gast in het Hospice hadden gehad en omdat er een oma vrijwilligster is in het Hospice. Eind mei zijn enkele medewerkster van het Hospice op school komen vertellen over wat het Hospice is en hoe er gewerkt wordt.

Het Hospice werd op een mooie, liefdevolle en luchtige manier gepresenteerd, maar maakte bij de kinderen ontzettend veel indruk. Daarna zijn alle kinderen van groep 1 t/m 8 een week in hun eigen omgeving aan de slag gegaan met de actie Heitje voor een Karweitje.

Afgelopen donderdag werd het opgehaalde bedrag voor Hospice Zenit bekend maken. De kinderen van de Peddepoel hebben met de actie Heitje voor een Karweitje maar liefst €1398,26 opgehaald. De cijfers van dit bedrag werden op de speelplaats door enkele kinderen onthuld. Daarna werd een waardecheque overgedragen aan de medewerkers van het Hospice. Zij gaan voor dit mooie bedrag tuinmeubeltjes kopen, waar de gasten van het Hospice lekker buiten op kunnen zitten.

Het was voor de school een geslaagde actie.