Verkrachting Venrayse: Drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man uit Hoorn

Verkrachting Venrayse: Drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man uit Hoorn

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat een 34-jarige man uit Hoorn drie jaar de cel in. Ook moet hij tbs met dwangverpleging krijgen.

Dat meldt De Limburger.

De man stond dinsdag terecht voor de rechtbank van Roermond. De man, die op tbs-verlof was in Oostrum, verkrachtte op vrijdag 9 december 2016, een 23-jarige vrouw uit Venray.

De toen 21-jarige vrouw fietste die avond op de Stationsweg toen ze merkte dat er een man achter haar fietste. Toen de jonge vrouw het viaduct bij de Deurneseweg passeerde, werd ze door de man gedwongen de Hulstweg in te gaan. Daar werd het slachtoffer seksueel misbruikt en gedwongen tot seksuele handelingen.

Slechts een dag na het incident wist de politie een 56-jarige man uit Venray aan te houden in verband met het zedenmisdrijf. Uiteindelijk bleek de man niets te maken te hebben met het voorval, en werd niet veel later een 33-jarige man uit Oostrum als verdachte ingesloten.

De man zit in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum omdat hij in de gevangenis na een eerdere veroordeling een medegevangene bijna heeft gewurgd. In 2000 kreeg hij als 16-jarige een jeugdstraf omdat hij in Lelystad de 16-jarige Ankie Blommaert had vermoord.

Op dinsdag 17 juli doet de rechtbank uitspraak.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/08/30/man-uit-oostrum-voor-de-re..., https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/11/15/man-wederom-voor-rechter-w... en https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180703_00066510/drie-jaar-cel-en-tbs-g...

Bron: 
De Limburger
Foto: 
Jos Euwes