Finale LVK 2019 in het MECC in Maastricht

Finale LVK 2019 in het MECC in Maastricht

De finale van het LVK 2019 wordt in het MECC in Maastricht gehouden. Dit maakte Ron Aspers bekend op L1 Radio.

Onze Limburgse hoofdstad is voor het eerst de locatie voor de finale. Het wordt de 43ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. De finale vindt plaats op vrijdag 15 februari 2019. De inschrijving voor de liedjes start op 11 november 2018.

De organisatie is niet in handen van De Tempeleers of één van de andere Maastrichtse vastelaovesverenigingen, maar van CV De Gaarekiekere uit Gulpen en CV De Rieste uit Margraten. Die laatste vereniging organiseerde de LVK-finale ook al in 2012 in de veilinghallen van Margraten.

Gulpen heeft geen geschikte locatie. Margraten wilde de finale niet opnieuw in een veilinghal, vandaar de keuze voor het MECC in Maastricht. Hier kan overigens een groot publiek terecht, meldt L1.

Foto: 
Rob Claessens (Omroep Venray)