Dekkers Tweewielers uit Wanssum wint MKB L1mburg Prijs 2018

Dekkers Tweewielers uit Wanssum wint MKB L1mburg Prijs 2018

Het Wanssumse bedrijf Dekkers Tweewielers is de winnaar geworden van de MKB L1mburg Prijs 2018. Met deze prijs worden bedrijven beloond die op maatschappelijk gebied meerwaarde bieden.

Het motto van de prijs is: van winst naar waarde. De gedachten achter de prijs is namelijk dat het bij ondernemen niet alleen om een goed verdienmodel moet gaan.

Het bedrijf uit Wanssum verkoopt niet alleen fietsen, maar draagt ook bij aan de lokale toeristisch-recreatieve ontwikkeling. Het bedrijf wint een cheque van 10.000 euro en een beeldje.

De andere twee genomineerden van de MKB L1mburg Prijs 2018 waren: CRDLT uit Maastricht en Pex Dakbedekkingen uit Echt.

Het bedrijf uit Maastricht heeft een instrument voor de zorgsector ontwikkeld dat reageert op de manier van aanraking tussen de gebruikers. Daarmee is communicatie mogelijk met bijvoorbeeld dementerende mensen. En het bedrijf uit Echt coördineert de aanpak van de totale buitenschil van woningen die duurzaam worden gerenoveerd en vernieuwd.

De prijs werd dinsdag voor de derde keer uitgereikt tijdens een live-uitzending op L1 televisie. De uitzending kwam vanuit Venlo. Ook burgemeester Hans Gilissen en wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray waren aanwezig tijdens de uitzending, evenals Norbert Poels (broer van wielrenner Wout Poels).

Foto: 
Dekkers Tweewielers