€ 3,5 miljoen voor kloostercomplex Sint Anna in Venray

in
€ 3,5 miljoen voor kloostercomplex Sint Anna in Venray

De provincie Limburg ontvangt € 3,5 miljoen voor de restauratie van het het klooster in het Sint Annapark. De toekenningen maken onderdeel uit van een totale extra rijksinvestering van € 34 miljoen voor de restauratie van grote opgaves.

Dit in opdracht van minister Ingrid van Engelshoven (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen). In totaal ontvangt de provincie ruim € 6 miljoen.

Wethouder Martijn van der Putten is opgetogen over de subsidie voor kloostercomplex Sint Anna. “Het is een opsteker voor de herontwikkeling van het complex, we zijn blij dat de minister net als wij het Annapark op waarde weet te schatten. Ook zijn we verheugd over de samenwerking met de provincie. De gezamenlijke lobby heeft z’n vruchten afgeworpen. Dat zie je ook wel aan het bedrag: tien procent van het totale bedrag gaat naar Venray. Landelijk ontvingen slechts twee projecten een hoger bedrag .”

Ook gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg is zeer tevreden met het geld voor de Limburgse monumenten. “We zien deze forse rijksbijdrage als een beloning voor de gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen om ons cultureel erfgoed te behouden voor toekomstige generaties.

Het is een mooie aanvulling op de 35 miljoen euro die we deze coalitieperiode al in Limburgse monumenten investeren. Kennelijk is de minister gecharmeerd van onze aanpak, daar zijn we trots op. Tegelijkertijd blijven we bij het Rijk aandacht vragen voor grote restauratieopgaven.”

Om in aanmerking te komen voor een landelijke bijdrage moeten rijksmonumenten aan enkele criteria voldoen. Aan de eigenaren van de gehonoreerde monumenten de taak om de aanvraag voor te bereiden. De rijksbijdrage bedraagt maximaal zeventig procent van de restauratiekosten.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)