Resultaten bevolkingsonderzoek borstkanker in Venray bekend

Resultaten bevolkingsonderzoek borstkanker in Venray bekend

Van 30 oktober 2017 tot 1 maart 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Zuid in Venray het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar uitgenodigd.

Er zijn 6.800 vrouwen uit Venray uitgenodigd en er hebben 5.591 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek. Dit betekent een opkomstpercentage van 82,22%. Er zijn 132 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek omdat er een verdachte afwijking is gevonden.

Pas na verder onderzoek in het ziekenhuis zal blijken of het gaat om een goedaardige of kwaadaardige afwijking. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk

Voor meer informatie kunt u kijken op bevolkingsonderzoekzuid.nl

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)