Heilige Mis Sint Petrus Banden Kerk zondag 24 juni niet om 09.30 uur maar om 10.30 uur

Heilige Mis Sint Petrus Banden Kerk zondag 24 juni niet om 09.30 uur maar om 10.30 uur

De Heilige Mis vanuit de Sint Petrus Banden Kerk in Venray begint op zondag 24 juni niet om 09.30 uur, maar om 10.30 uur. Dit heeft te maken met de Euregioparade, welke die dag in Venray wordt gehouden.

Zoals de traditie het wil, wordt er om de twee jaar een Euregioparade georganiseerd door Vlamo en LBT, beurtelings in Nederlands Limburg en Belgisch Limburg. Op (koop) zondag 24 juni vindt de zevende Euregioparade plaats in het centrum van Venray.

Om 10.30 uur zal in de Sint Petrus Banden Kerk een Eucharistieviering worden georganiseerd, waarbij het Harmonieorkest De Volksgalm uit het Belgische Riemst deze Eucharistie opluisteren.

Om 11.45 uur zal op het Schouwburgplein de officiële openingsceremonie en het vlaggen hijsen. Terwijl het harmonieorkest de volksliederen ten gehore brengen, terwijl de jeugdleden van de schutterij ´t Zandakker Gilde Sint Jan Venray de vlaggen hijsen.

Om 14.00 uur zal er een optocht (Genaamd Streetparade) trekken door het centrum met het defilé op het Schouwburgplein. Om 18.00 uur zal op het Schouwburgplein het grote slotconcert plaatsvinden met de muzikale inbreng van de harmonie Sint Catharina Leunen-Veulen en de Heide en de harmonie Arti uit Oirschot.

Euregioparade is een organisatie ontstaan uit de samenwerking van Vlamo (Vlaamse amateur muziekorganisatie) en LBT (Limburgse bond van Tamboers).

Euregioparade 2018 is een euregionaal muziekfestival, waaraan ruim 50 korpsen deelnemen uit Nederland, België en Duitsland. Het betreft niet alleen tamboers, maar ook fanfarekorpsen en dergelijke. Zij geven podiumoptredens op de diverse pleinen en nemen deel aan een defilé/straatparade

De organisatie is in handen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen, Vlaamse amateur muziekorganisatie en 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray. Er hebben zich al veel deelnemers aangemeld. De Euregioparade duurt van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2017/10/24/zevende-euregioparade-volg...

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)