Stichting Loobeek zaait bijenbloemenzaad in bij de Boerenschans in Merselo

Stichting Loobeek zaait bijenbloemenzaad in bij de Boerenschans in Merselo

Om de biodiversiteit in Nederland te bevorderen stelt het bestuur van Imkers Nederland aan de aangesloten verenigingen 5 kilo bijenmengsel (Tübinger mengsel) ter beschikking. Het zaad wordt beschikbaar gesteld om stukken braakliggende gronden of een terrein bij de eigen bijenstal in te zaaien.

Vorig jaar werd een strook berm langs de Maasheseweg in Venray ingezaaid. Dit jaar werd er voor gekozen om twee stroken grond bij de Boerenschans in Merselo in te zaaien.

Door de Stichting Loobeek waren de stroken gefreesd en zaterdagmiddag konden de Imkers aan de slag om het zaad te strooien over de gefreesde grond. Vakkundig werd het zaad gestrooid zoals dat vroeger ook gebeurde. Daarna werd het zaadbed aangeharkt. Na de malse regen van zondag kan het zaad ontkiemen om over een tijd in alle pracht tevoorschijn te komen. Dan kunnen de bijen en andere insecten volop profiteren van de bloemen.

Stichting Loobeek gaat binnenkort in de Boerenschans in samenwerking met de imkers van Venray een bijenstal realiseren.