Rosentaler uit Merselo viert 50-jarig jubileum

Rosentaler uit Merselo viert 50-jarig jubileum

De Rosentaler uit Merselo viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Dat blaaskapel Die Fidelen Rosentaler opgericht in 1968 zou uitgroeien tot de huidige Rosentaler had destijds niemand durven verwachten.

Het waren een aantal jonge muzikanten die destijds de blaaskapel Die Fidelen Rosentaler oprichtten. Door hun enthousiasme en muzikaliteit waren ze al binnen enkele jaren bekend in de regio en ver daar buiten. Begin jaren 90 nam de tweede generatie muzikanten, waarvan sommige ook kinderen van de oprichters, geleidelijk het stokje over.

In 2004 wijzigde deze generatie de muzikale koers, en timmerde verder aan de nieuw ingeslagen weg, wat uitgroeide tot de huidige Rosentaler. Een band die niet weg te denken is van de Oktoberfest podia. 50 jaar Rosentaler wordt dit jaar met Pinksteren groots gevierd met hun eigen Rosentaler Bierfest van vrijdag 18 tot en met zondag 20 mei.

Vrijdag 18 mei wordt het Rosentaler Bierfest afgetrapt door Trade Mark, een regionale band die nauwelijks nog aankondiging nodig heeft. Maar al meteen in de eerste set het publiek weet te pakken en een gezellig feestje weet neer te zetten!
Muzikaliteit wordt met de paplepel ingegoten hoor je vaak zeggen. Maar het is het enthousiasme van de ouders wat hun kinderen nieuwsgierig maakt...

Daarom is ter gelegenheid van dit 50-jarig jubileum een derde generatie (potentiële) Rosentaler bij elkaar gebracht. Ofwel de kinderen van de huidige Rosentaler welke het ook leuk vinden om muziek te maken, zullen de jubileum editie van het Rosentaler Bierfest openen. Kinderen van de huidige Rosentaler waarvan sommige zelfs kleinkinderen van de oprichters zijn.

Op Facebook is al weken een campagne aan de gang, waarin te zien is hoe de jonge manager een aantal muzikanten bij elkaar brengt om het Rosentaler Bierfest te openen. Er wordt hard gerepeteerd om met deze Junge Rosentaler een waardige jubileum opening neer te zetten. Waarna de Rosentaler het overnemen en een stimmungsvolle show zullen neerzetten zoals we dat van hun gewend zijn!

Ook ter gelegenheid van dit 50-jarig jubileum hebben ze de Wolayersee Echo uit Oostenrijk gecontracteerd om u daadwerkelijk in Oostenrijkse sferen te brengen.

Zondagmiddag is er ouderwets frühshoppen, gratis entree, en geschikt voor de hele familie! Welke om 12:00 uur wordt afgetrapt door de Maaskapel uit Wessem gevolgd door het Wolayersee Echo uit Oostenrijk. De finale van deze middag zal volksstümlich worden afgesloten door Kennèh, een band die ook folk muziek maakt maar dan met een Nederlands tintje, met covers van Pater Moeskroen, Jovink, Daniel Lohues, Normaal en Rowwen Heze, kortom één en al sfeer en gezelligheid!