Fietsexcursie Ooijen-Wanssum: Projectbureau geeft fietskaart uit

Fietsexcursie Ooijen-Wanssum: Projectbureau geeft fietskaart uit

Het fietsseizoen is aangebroken. Reden voor Projectbureau Ooijen-Wanssum om een eigen fietsroute uit te geven. Via de website van de gebiedsontwikkeling is al enige tijd een fietstocht beschikbaar, maar deze is vanaf eind mei ook in papieren vorm verkrijgbaar op verschillende locaties in het gebied.

Ter introductie van de fietskaart vindt op zaterdag 26 mei een fietsexcursie plaats. In Wanssum, Blitterswijck, Meerlo en Broekhuizenvorst geven excursieleiders die dag informatie over het project waarna deelnemers op eigen gelegenheid de route kunnen afleggen. De excursie begint om 10:30 uur en deelname is gratis. Aanmelden en doorgeven van de startlocatie kan via info [apenstaartje] ooijen-wanssum [punt] nl.

Op fietsroute.ooijen-wanssum.nl is de fietsroute geprojecteerd in Google Maps. Op deze kaart staan alle bezienswaardigheden van het project en wordt actueel bijgehouden waar werkzaamheden zijn. Deze interactieve kaart laat tevens foto’s en video’s zien van de belangrijkste maatregelen.

De fietser die liever op een kaart fietst, kon al enige tijd een uitgebreide fietsroute van de site printen of een bestand met GPS locaties downloaden. Vanaf dit voorjaar is er nu ook een echte uitvouwbare fietskaart met extra informatie over de gebiedsontwikkeling verkrijgbaar.

De kaart is te vinden bij diverse horecagelegenheden in het gebied of af te halen in het informatiecentrum aan de Geijsterseweg 11a in Wanssum.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)