Rozenfestival zoekt ‘Roosjes’

Rozenfestival zoekt ‘Roosjes’

De organisatie van het Rozenfestival in Lottum zoekt mensen die zijn vernoemd naar de roos. Op het evenement verrijst deze zomer namelijk een bloemrijk mozaïek van selfies. Iedereen die zich wil laten vereeuwigen in dit kunstwerk, kan dus vanaf nu een gekiekt zelfportret insturen.

Bloemen zijn altijd populaire inspiratiebronnen voor namen. De roos misschien nog wel het meest. Denk bijvoorbeeld eens aan Rosalie, Rosita, Rozalinde – of natuurlijk gewoon Roos! Maar ook achternamen als De Roos passen perfect in dit plaatje. Ben of ken jij dus iemand met de ‘koningin der bloemen’ in de naam? Kom dan nu in actie!

In de aanloop naar de vorige editie zocht de organisatie mensen met tatoeages van rozen. Dat was toen een daverend succes. Ook dit keer zullen de uitverkorenen deel uitmaken van een bloeiende creatie op het vierdaagse festival.

Alle enthousiaste ‘Roosjes’ mogen tot 1 juli een selfie en hun volledige naam sturen naar roosjes [apenstaartje] rozendorp [punt] nl.

Dit jaar vindt het Rozenfestival plaats van 10 tot en met 13 augustus. In het centrum van Lottum vormen miljoenen rozenknopjes betoverende mozaïeken, fleurige objecten en weelderige modeltuinen. De vorige editie trok maar liefst 50.000 bezoekers. Het thema is dit keer ‘Rozen smaken naar meer’. De festiviteiten zijn dan ook visueel, muzikaal én extra culinair.