Meld uw mantelzorger aan voor de mantelzorgwaardering

Meld uw mantelzorger aan voor de mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen omgeving blijven onderhouden. De gemeente Venray vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet.

Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor zijn naaste zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die iemand nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, kinderen of andere huisgenoten aan elkaar geven.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de waardering is dat de mantelzorger langer dan drie maanden en minimaal acht uur per week zorg verleent aan een inwoner van Venray.

De gemeente wil mantelzorgers op maat waarderen. Daarom zijn er enkele opties waaruit gekozen kan worden: een geldbedrag, een kunst en cultuur waardebon, een horeca en winkel waardebon, een combinatie van deze twee bonnen of respijtzorg. Meer informatie over de keuzemogelijkheden is te vinden op het aanvraagformulier op venray.nl/mantelzorgwaardering.

Iedere aanvrager (18+) van de waardering krijgt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Personen die mantelzorg ontvangen kunnen voor een korte periode logeren bij het Logeerhuis. Hierdoor heeft de mantelzorger even tijd heeft voor zichzelf.

De zorg van thuis wordt 24 uur per dag voortgezet in het Logeerhuis. Speciaal opgeleide vrijwilligers nemen de mantelzorg over. Ze worden eventueel bijgestaan door de thuiszorgorganisatie of eigen huisarts.

Venrayse inwoners die mantelzorg ontvangen, kunnen vanaf nu de mantelzorgwaardering aanvragen voor hun mantelzorger. Dit kan via het online aanvraagformulier op www.venray.nl/mantelzorgwaardering. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Bel dan de gemeente op (0478) 52 33 33 (kies in het keuzemenu voor toets 1).

Aanvragen is mogelijk tot uiterlijk 1 september 2018.

Heeft u vragen op het gebied van mantelzorg? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u bellen naar de Mantelzorglijn op telefoonnummer 0478 – 51 73 90.

Heeft u graag persoonlijk contact dan kunt u op dezelfde tijden terecht bij het Steunpunt Mantelzorg aan de Leunseweg 51 in Venray. Mailen kan naar mantelzorg [apenstaartje] venray [punt] nl.