'De Week van het Water' van start gegaan in de gemeente Venray

'De Week van het Water' van start gegaan in de gemeente Venray

Maandag is in de gemeente Venray 'De Week van het Water' van start gegaan.

Samen met kinderopvang het Nest, kindercentrum de Kindersofa, kinderdagverblijf Ollie en Co, Kinderopvang de Speelhoeve, kinderopvang de Mukkenstal, Synthese, GGD, Bibliotheek Venray en de gemeente Venray wordt deze week stilgestaan bij het thema water.

Water drinken is niet alleen gezond, maar ook lekker en leuk! Met deze themaweek wil men het drinken van water bij kinderen én hun ouders stimuleren. Zij kiezen daarmee ook voor een gezondere leefstijl.

Wethouder Anne Thielen opende vanochtend de week op peuterspeelzaal De Mierenhoop in basisschool Coninxhof in Venray, door samen met de deelnemende partijen het eerste glas water te heffen.

Na het officiële startsein gingen de kinderen aan de slag met een leuke wateractiviteit. Gedurende deze week worden er door deelnemende organisatie diverse leuke activiteiten georganiseerd. Iedere organisatie doet dit op zijn eigen manier.

'De Week van het Water' is een initiatief van Jongeren op gezond gewicht (JOGG) Venray. Onder de regie van de gemeente werken verschillende partijen, zoals scholen, sportclubs, de GGD, huisartsen, supermarkten en kinderopvangcentra samen.

Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden. 'De week van het Water' sluit hier helemaal op aan.

Foto: 
Ad van Zwol (Omroep Venray)