Venray krijgt dit jaar een Koningskermis

Venray krijgt dit jaar een Koningskermis

Naast de alom bekende en befaamde zomerkermis - ieder jaar begin augustus in het centrum van Venray - zal dit jaar voor het eerst ook rondom Koningsdag een kermis worden georganiseerd en wel van donderdag 26 tot en met zondag 29 april op het Gouden Leeuwplein.

De Koningskermis is een initiatief van en wordt georganiseerd door kermisondernemer Frits Hoefnagels uit het Brabantse Bakel. Het gaat een echte familiekermis worden met zaken als een cakewalk, rupsbaan, grote nostalgische carrousel en enkele oefeningspelen en consumptiezaken.

Voor de locatie Gouden Leeuwplein is gekozen om met Koningsdag een goede aansluiting te hebben op de activiteiten georganiseerd op het Schouwburg- en Henseniusplein waar onder andere de jaarlijkse kinderrommelmarkt wordt georganiseerd.

De kermis wordt donderdag 26 april om 16:00 uur geopend. Koningsdag 27 april is de kermis al vanaf 10:00 uur geopend. Op de overige dagen is het publiek vanaf 13:00 uur van harte welkom.

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)