Derde gezamenlijke collecte Goede Doelen Venray weer succesvol

in
Derde gezamenlijke collecte Goede Doelen Venray weer succesvol

In de week na Pasen vond de derde gezamenlijke collecte plaats van de Stichting Goede Doelen in Venray. Zo’n 250 collectanten gingen op pad om voor zestien landelijke goede doelen geld in te zamelen.

En met succes! In totaal is ruim € 75.000 opgehaald. Dit is 8% meer dan de opbrengst van 2017! Het is gebleken dat de collecteweek voor Goede Doelen meer bekendheid heeft gekregen. Voor veel mensen is het inmiddels een vertrouwd verschijnsel: de envelop in de bus en in de week erna bezoek van de collectant.

De opbrengst wordt verdeeld over zestien landelijke goede doelen:

KWF Kankerbestrijding
Nederlandse Hartstichting
Longfonds
Nierstichting
Prinses Beatrix Spierfonds

Nederlandse Rode Kruis
Reumafonds
Fonds Verstandelijk Gehandicapten
Nederlandse Brandwondenstichting
Amnesty International

Nationaal Fonds Kinderhulp
Epilepsiefonds
Maag Lever Darm Stichting
Alzheimer Nederland
Nationaal MS fonds
Hersenstichting

De gezamenlijke collecte voor de goede doelen vond dit jaar voor de derde keer plaats. De organisatie was in handen van de stichting Goede Doelen Venray. Deze stichting bestaat uit vrijwilligers van de 16 goede doelen. Door één week per jaar gezamenlijk te collecteren namens alle goede doelen, kan de stichting Goede Doelen Venray mooie opbrengsten blijven behalen voor de aangesloten goede doelen.

Voor de inwoners van Venray is het ook een plezierige werkwijze: één collecte voor zoveel verschillende doelen! De gegevens van de collecte, organisatie en opbrengst zijn openbaar. Men kan alle gegevens inzien op de website. goededoelenvenray.nl

Goede Doelen Venray kan nog vrijwilligers gebruiken. Meldt u aan als vrijwilliger in de organisatie of als collectant! Via de website kunt u zich melden. Of u kunt een berichtje sturen aan collectanten [apenstaartje] goededoelenvenray [punt] nl