Venraynaar Thomas Schmitz exposeert tijdens de Designweek in Milaan

Venraynaar Thomas Schmitz exposeert tijdens de Designweek in Milaan

Studenten van de opleiding Meubel Design en Human Technology van het Koning Willem I College kregen vorig jaar de uitdaging om een interactief en duurzaam meubel/project te ontwerpen met als thema 'Refugee'.

De winnende ontwerpen zijn van 17 tot en met 22 april te bewonderen in Milaan tijdens de Designweek. De eisen aan de producten van de studenten waren niet gering: zet de bezoekers van de expositie aan het denken over dit actuele thema en zorg dat het product een interactie met de bezoeker/gebruiker aan kan gaan.

Naast grondstoffen uit de regio en gerecyclede materialen mochten ze ook gebruikmaken van bestaande ontwerpen of concepten passend bij dit maatschappelijke thema.

Twintig studenten zonden hun project in. De inzendingen werden beoordeeld door een selecte groep experts: ontwerper Jeroen Wand, ontwerper/leraar Raymond Hilhorst en leraar Maikel van den Berg.

De winnende inzendingen zijn tijdens de Designweek 2018 te zien op Ventura
Future. Ook de winnaars zijn daar aanwezig.

De getalenteerde jongeren zijn: Thomas Schmitz uit Venray (met Equality, zie foto), Luke van Roosmalen met ‘Choose! (uit Rosmalen), Lisa van Kampen en Demi Hendriks met ‘Refugee’ (uit Someren en uit Heesch), Judith Iersel en Ralf Gloudemans met ‘The tower of turning stories’ (beiden uit Tilburg) en Maxime van Dongen met ‘The captured perseverance’ (uit Raamsdonkveer).

Het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch is een vooruitstrevende mbo school met talloze opleidingen. Op de opleidingen Meubeldesign en Human Technology wordt ontwerpen en realiseren gedoceerd door leraren en professionals uit de branche.