Koningsspelen 2018 ook op Montessorischool in Venray

Koningsspelen 2018 ook op Montessorischool in Venray

Sinds de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013 zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel is om te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Met de Koningsspelen wordt er bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving. Certificaat Gezonde School Wethouder Anne Thielen is aanwezig bij de Koningsspelen op de Montessorischool aan de Sleutelbloem in de wijk Landweert in Venray.

Naast het vignet Gezonde School 'Welbevinden', heeft de school vorig jaar het certificaat Gezonde School Themacertificaat 'Voeding' ontvangen omdat ze structureel aandacht besteden aan het thema . Door het behalen van dit themacertificaat is de school in het bezit van twee themacertificaten. De kinderen hangen deze dag samen met de wethouder het gevelbordje op.

Een Gezonde School is een school die structureel aandacht besteedt aan gezondheid aan de hand van de vier Gezonde School-pijlers: gezonde educatie; een fysieke en sociale omgeving; het signaleren van gezondheidsproblemen; en een gezond schoolbeleid.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)