Venrayse deelname 'Zeskamp' in het 'Theater van het Sentiment' op NPO Radio 5

Venrayse deelname 'Zeskamp' in het 'Theater van het Sentiment' op NPO Radio 5

Op zondag 22 april zal het programma 'Theater van het Sentiment' van KRO-NCRV op NPO Radio 5 aandacht besteden aan de succesvolle deelname van Venray aan de finale van het televisieprogramma 'Zeskamp' van de NCRV.

Dit vond toen plaats op zaterdag 22 april 1972 in Ahoy in Rotterdam. De vorig jaar overleden Dick Passchier presenteerde dit programma. Aan de finale gingen selectiewedstrijden en voorwedstrijden vooraf. Venray won uiteindelijk de grote finale van IJsselstein en Ridderkerk. Venray mocht daarna deelnemen aan het Europese avontuur 'Spel Zonder Grenzen'. (zie https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2016/07/28/zeskamp-en-spel-zonder-gre...)

Afgelopen week kwamen de programmakers van het 'Theater van het Sentiment' bij Omroep Venray, met de vraag of wij iemand van de Venrayse deelnemers nog kennen. Dat was niet zo moeilijk, daar op 13 augustus 2016 bij Omroep Venray nog een grote reünie plaatsvond, van de deelnemers van destijds. Ook zonden wij dat weekend van 13 en 14 augustus, de finale van 'Zeskamp' en 'Spel zonder Grenzen' uit. Dit met toestemming van de NCRV en Beeld en Geluid.

Het KRO-NCRV NPO Radio 5 programma 'Theater van het Sentiment is een programma, gepresenteerd door Jeanne Kooijmans, waarin iedere zaterdag en zondag tussen 16:00 en 18:00 uur teruggeblikt wordt naar een dag in het verleden. Wat was het nieuws van die dag, welke muziek stond er in de Top 40 en wat was het gevoel van die dag?

Coach van het Venrayse Zeskampteam, Tino Zandbergen zal met presentatrice Jeanne Kooijmans teruggaan, naar die mooie historische dag voor Venray: 22 april 1972.

Maandenlange wedstrijden, spanningen in de gemeente, drukke voorbereidingen en de uiteindelijke winst, zijn allemaal onderwerpen die worden besproken.

Zie ook: https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2016/08/13/succesvolle-zeskamp-en-spe...

Foto: 
Marion Minten (Omroep Venray)