Man uit Oostrum voor de rechtbank van Roermond

Man uit Oostrum voor de rechtbank van Roermond

Een 34-jarige man uit Oostrum moet op vrijdag 20 april voor de rechtbank van Roermond verschijnen wegens het verkrachten van een vrouw uit Venray op vrijdagavond 9 december 2016.

De 21-jarige vrouw fietste die avond op de Stationsweg toen ze merkte dat er een man achter haar fietste. Toen de jonge vrouw het viaduct bij de Deurneseweg passeerde, werd ze door de man gedwongen de Hulstweg in te gaan. Daar werd het slachtoffer seksueel misbruikt en gedwongen tot seksuele handelingen.

Slechts een dag na het incident wist de politie een 56-jarige man uit Venray aan te houden in verband met het zedenmisdrijf. Uiteindelijk bleek de man niets te maken te hebben met het voorval, en werd niet veel later de toen 33-jarige man uit Oostrum als verdachte ingesloten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man nu van gewelddadige en onder bedreiging met geweld gepleegde verkrachting. Daarnaast wil het OM hem vervolgen voor bedreiging met een tegen het leven gericht misdrijf.

Het betreft een pro forma zitting. Dit betekent dat de zaak inhoudelijk nog niet zal worden behandeld. Ook maakt de officier van justitie nog geen strafeis kenbaar. Tijdens een dergelijke zitting kunnen beide partijen onderzoekswensen kenbaar maken, zoals het horen van een deskundige of het laten opstellen van een rapportage.

Foto: 
Jos Euwes