Dodenherdenking in Venray: Vrijheid geef je door ‘Verzet als voorbeeld’

Dodenherdenking in Venray: Vrijheid geef je door ‘Verzet als voorbeeld’

Op 4 mei herdenken we elk jaar in heel Nederland hen die gevallen zijn voor de vrede en vrijheid in ons land en overal ter wereld. Het thema van de nationale dodenherdenking dit jaar is Vrijheid geef je door: ‘Verzet als voorbeeld’. Ook in Venray herdenken we op 4 mei de doden.

Het programma begint om 18.45 uur met een herdenkingsplechtigheid in de Grote Kerk. Aan de dienst werken onder andere mee: burgemeester Hans Gilissen, de oecumenische werkgroep en kinderen van de basisscholen de Kruudwis en de Krokodaris.

Gastspreker is André van Goch. Fanfare St. Oda uit Merselo en het zangduo Tamara en Stef Koonings zorgen voor een passende muzikale omlijsting.

Na afloop van de dienst, om 19.45 uur, is er een stille tocht naar de oorlogsmonumenten in het Stadspark. Na de kranslegging door de burgemeester en de voorzitter van het Oranjecomité is er om 20.00 uur twee minuten stilte. Daarna leggen vertegenwoordigers van diverse organisaties nog een krans.

Iedereen is van harte welkom om de herdenking bij te wonen.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)