Man uit Oostrum aangehouden wegens meerdere diefstallen bij winkels

Man uit Oostrum aangehouden wegens meerdere diefstallen bij winkels

Agenten van Nieuwerkerk aan den IJssel hielden dinsdag 20 maart een 24-jarige man uit Oostrum aan op verdenking van het plegen van een diefstal bij supermarkt MCD aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De verdachte zou op woensdag 14 maart een greep uit de kassa gedaan hebben.

Die woensdag stapte een man de winkel binnen en deed een greep in de kassa waarna hij wegrende. De man stapte in een auto en reed weg. De politie kwam de verdachte op het spoor door onder meer camerabeelden.

De politie verdenkt hem ook van nog vijf andere identieke diefstallen bij winkels. Deze werden de afgelopen twee weken gepleegd in Rotterdam (in de wijken Ommoord en Zevenkamp) bij de Albert Heijn en de Aldi, in Schiedam bij het Kruidvat en in Gouda en Zoeterwoude bij supermarkten van MCD.

De verdachte werd vrijdag 23 maart voorgeleid voor de rechter-commissaris. De man zit veertien dagen achter tralies.

Foto: 
Wil Hüsken