Renovatie voor D’n Oesterham in Oostrum

in
Renovatie voor D’n Oesterham in Oostrum

Oostrum start binnenkort met de renovatie van het gemeenschapshuis D’n Oesterham. Maandagavond hebben Joris Roth, voorzitter Stichting Gemeenschapshuis D’n Oesterham en wethouder Anne Thielen hun handtekening onder de ontwikkelovereenkomst gezet.

In het kader van ‘Schoon door de poort’ draagt de gemeente Venray een bedrag van €140.609,- bij aan de renovatieplannen van D’n Oesterham.

Oostrum gaat als eerste gemeenschap van de gemeente Venray ‘Schoon door de Poort’. Het college van B&W heeft onlangs de ontwikkelovereenkomst goedgekeurd waardoor het dorp een bijdrage ontvangt voor de renovatie van gemeenschapshuis D’n Oesterham.

Daarmee wordt Stichting Gemeenschapshuis D’n Oesterham in staat gesteld om haar exploitatie toekomstbestendig te maken. Wethouder Anne Thielen is verheugd over deze ontwikkeling: “Heel mooi dat Oostrum als eerste hier zo voortvarend mee aan de slag is gegaan. Een teken dat het een vitaal dorp is met actieve inwoners.”

De renovatie van het gemeenschapshuis bestaat onder meer uit het splitsen van de grote zaal met een flexibele wand, het verbreden van het podium en het vernieuwen van de afwerking van wanden en vloeren. Daarnaast worden er energiebesparende maatregelen toegepast en worden er zonnepanelen geplaatst.

D’n Oesterham heeft een aanvraag gedaan in het kader van het traject ‘Schoon door de Poort’. Dit traject maakt het de besturen van de gemeenschapsaccommodaties mogelijk hun nieuwe verantwoordelijkheid voor een zelfstandige, toekomstbestendige exploitatie waar te maken.

De gemeente geeft eenmalig een bijdrage voor de noodzakelijk geachte aanpassingen. Daarna kunnen de dorpen en wijken met een schone lei beginnen. Voor de uitvoering van Schoon door de Poort heeft de gemeenteraad een raamkrediet ter beschikking gesteld.

Het bestuur van gemeenschapshuis D’n Oesterham is samen met een aantal gebruikers en vertegenwoordigers van de gemeenschap Oostrum ongeveer 2,5 jaar bezig geweest om de verbouwing op basis van de behoeftewens van de gebruikers en de gemeenschap voor te bereiden.

De gebruikers en de vertegenwoordigers van het gemeenschap Oostrum vormen de Klankbordgroep D’n Oesterham. In deze klankbordgroep zijn vertegenwoordigd dorpsraad Oostrum, harmonie Sub Matris Tutela, carnavalsvereniging de Karklingel, Zij-Actief, KBO Oostrum en de beheerstichting Kerk.

Voorzitter Joris Roth geeft aan dat door de verbouwing van het gemeenschapshuis het gebouw weer Fitt for Use is voor de komende decennia: “Mede door de inzet van hoofdzakelijk Oostrumse bedrijven en zelfwerkzaamheid van de gemeenschap laat de komende maanden een klein dorp zien waar zij groot in is.”

Op de foto staan van links naar rechts Marja Kessels (secretariaat stichting), wethouder Anne Thielen en Joris Roth (voorzitter stichting).