Het nieuws van 13 maart 2018

Overval in Ospel: Gestolen kentekenplaat uit Venray gebruikt

Op zaterdagavond 5 augustus 2017 vond er op een duurzaam pluimveebedrijf aan de Klaarstraat in Ospel een overval plaats, door overvallers die zich voordeden als een arrestatieteam van de politie. Dat blijkt uit het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS. Een jongen van 13 was op dat moment alleen thuis.

Op bewakingsbeelden is te zien dat om 20:25 uur een BMW het terrein van het bedrijf oprijdt. Er stappen drie personen uit, met kleding van een arrestatieteam aan.

Vastelaovesfilm beloond met culturele onderscheiding

De Goltziuspenning 2018 gaat naar de makers van de succesvolle documentaire Nao ’t Zuuje. De tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan filmer Rob Hodselmans, producent Pieter Kuijpers, en initiator Lex Uiting.

Zij ontvangen een kunstwerk van de Maastrichtse beeldhouwer Appie Drielsma, en 1.000 euro om te besteden aan een cultureel project.

Renovatie voor D’n Oesterham in Oostrum

in

Oostrum start binnenkort met de renovatie van het gemeenschapshuis D’n Oesterham. Maandagavond hebben Joris Roth, voorzitter Stichting Gemeenschapshuis D’n Oesterham en wethouder Anne Thielen hun handtekening onder de ontwikkelovereenkomst gezet.

In het kader van ‘Schoon door de poort’ draagt de gemeente Venray een bedrag van €140.609,- bij aan de renovatieplannen van D’n Oesterham.

Meer AED’s in Limburg door crowdfunding platform BuurtAED

Dinsdag start het platform BuurtAED.nl van Philips en de Hartstichting met als doel om meer AED’s beschikbaar te hebben in Nederland.

Op dit moment zijn er nog te weinig openbaar toegankelijke en geregistreerde AED’s in het land. Dit belemmert snelle hulp bij een hartstilstand. Met meer AED’s in de buurt wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot. De actie maakt het voor buurtbewoners mogelijk om gezamenlijk geld in te zamelen voor een AED en zo hun buurt hartveiliger te maken.