Mechatronic Machinery Starter van het jaar 2017

Mechatronic Machinery Starter van het jaar 2017

Miel Spreeuwenberg van Mechatronic Machinery (M²) uit Ysselsteyn is gekozen tot Starter van het jaar 2017.

Mechatronica is een combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. Door de combinatie van machine en computerbesturing wordt het proces efficiënter en nauwkeuriger. Om goede ontwerpen te maken voor proces automatiseringen is het belangrijk om dicht bij de praktijk te blijven.

Daarom is Spreeuwenberg begonnen met een CNC draaibank, om onderdelen te kunnen vervaardigen. Al snel na de start van zijn bedrijf kwamen er ook steeds meer tekenprojecten bij. Met de aanschaf van 3D-cad teken software kon hij ook deze klussen aannemen. Sinds deze week print er ook een 3D printer non-stop bij M².

In het eerste jaar zijn al vijf grote machines opgeleverd als tekenpakket, waarvan een machine compleet met montage en installatie bij de klant. “Ik heb als kind al gezegd dat ik eigen bedrijf wilde starten. En kijk hoe snel kan het gaan!” aldus Miel Spreeuwenberg.

Starter van het Jaar is een initiatief van de gemeente Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray, de Horster ondernemersvereniging en het Venrays Ondernemers Platform.

Behalve Miel Spreeuwenberg waren ook Daan en Wouter Verheijen van Vaktuinen, Myrna van Rens van Danshuis Venray en Thijs Wijnen en Sjaak Buyssen van Imkerij Agro Bestuivingen kanshebbers voor de titel.