't Zandakker Gilde Sint Jan Venray loot plek 75

't Zandakker Gilde Sint Jan Venray loot plek 75

't Zandakker Gilde Sint Jan Venray heeft tijdens de loting van de volgorde van de optocht tijdens het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) plek nummer 75 geloot.

De loting vond plaats in Ophoven in Belgisch-Limburg. De optocht is op zondag 1 juli.

In totaal doen 146 Schutterijen en gildes, afkomstig uit Belgisch- en Nederlands Limburg en één uit Noord-Brabant mee. Dat zijn er drie minder dan het afgelopen jaar, volgens 1Limburg. De beide schutterijen uit Thorn, Sint Michaël & Sint Ansfried Thorn, zijn afgelopen jaar gefuseerd en doen voor het eerst als een vereniging mee.

De loting bepaalt overigens niet alleen de volgorde in de optocht maar ook die van de schietwedstrijd tijdens het OLS op de schutterswei bij het straatdorp Raam in de gemeente Kinrooi. De organisatie is dit jaar in België omdat schutterij St.Servatius Raam vorig jaar in Merkelbeek de schietwedstrijd won.

Foto: 
't Zandakker Gilde Sint Jan Venray