Carnaval: ProRail houdt extra controles bij en rondom het spoor

Carnaval: ProRail houdt extra controles bij en rondom het spoor

Ook dit jaar houden de incidentenbestrijders van ProRail tijdens carnaval weer een oogje in het zeil rondom het spoor.

Lang niet alle mensen zijn zich bewust van de gevaren van het spoor. Zeker niet wanneer ze ook nog eens flinke slok op hebben. Voor ieders veiligheid houden hun incidentenbestrijders daarom met carnaval de situatie goed in de gaten.

Samen met de politie bewaken ze de perrons en surveilleren ze extra langs het spoor. Zo kunnen ze direct ingrijpen wanneer mensen te dicht bij het spoor komen. Dat voorkomt ongelukken en onnodige verstoringen meldt ProRail.

Ook andere reizigersvervoerders zijn tijdens carnaval zeer alert. Op veel stations lopen extra medewerkers rond die in contact staan met het personeel aan boord van de trein.

Zo kunnen ze een seintje geven aan de machinist als het heel erg druk is. Die kan dan extra langzaam het station binnenrijden om ongelukken te voorkomen. Gezamenlijk doen ze zo hun uiterste best er een mooi, maar vooral ook veilig feest van te maken.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)