VieCuri en Laurentius willen fuseren

VieCuri en Laurentius willen fuseren

VieCuri Venray en Venlo en Laurentius in Roermond willen fuseren. Beide ziekenhuizen zitten nu in de voorbereidingsfase, waarin ze samen de plannen uitwerken, zo bevestigd een woordvoerder van VieCuri aan Omroep Venray.

Tegelijkertijd vindt er afstemming en advisering met alle belanghebbenden plaats. Hierna moeten er formele besluiten worden genomen door de raden van bestuur en raden van toezicht. Daarna moeten de plannen goedgekeurd worden door toezichthouders NZa (de Nederlandse Zorgautoriteit) en de ACM (de Autoriteit Consument en Markt) .

Beide ziekenhuizen hebben de ambitie begin 2019 te fuseren, maar dat zou best langer kunnen nemen, het is een complex proces dat zorgvuldig doorlopen moet worden, aldus VieCuri tegenover Omroep Venray.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)