Loopbaanservice Limburg voor behoud van medewerkers in zorg en welzijn

Loopbaanservice Limburg voor behoud van medewerkers in zorg en welzijn

De Loopbaanservice Limburg helpt medewerkers en leidinggevenden in zorg en welzijn om langer aan het werk te blijven en hun inzetbaarheid te verbreden. De website biedt instrumenten waarmee zorgmedewerkers inzicht in hun eigen mogelijkheden en talenten krijgen en vervolgstappen in hun loopbaan kunnen zetten.

Het doel is om iedereen die de sector zorg en welzijn een warm hart toedraagt te behouden. De behoefte aan een loopbaanservice in de zorg- en welzijnssector is groot: de uitstroom van personeel is relatief hoog, terwijl het aan de andere kant moeilijker wordt om voldoende medewerkers op alle niveaus aan te trekken.

De Loopbaanservice die Zorg aan Zet biedt is mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Provincie Limburg. Organisaties in de sector leveren een bijdrage door middel van deelnemersgelden én dragen actief bij om de gewenste dienstverlening verder te ontwikkelen.

Met de subsidie van 357.340 euro voor twee jaar vanuit de Provincie Limburg wordt het mogelijk dat medewerkers tegen een sterk gereduceerd tarief gebruik kunnen maken van het e-portfolio.

Dit online onderdeel van de Loopbaanservice helpt medewerkers om hun loopbaan en mogelijke vervolgstappen inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Daarnaast wordt de service verder ontwikkeld en onder de aandacht gebracht bij medewerkers en leidinggevenden zodat er optimaal gebruik van wordt gemaakt.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)