VENRAY Lokaal maakt kieslijst en programma bekend

VENRAY Lokaal maakt kieslijst en programma bekend

Een frisse en ambitieuze lijst, met vertrouwde en nieuwe gezichten. Getracht is een afspiegeling van de Venrayse samenleving neer te zetten. Met goede gedreven kandidaten afkomstig uit de wijken en kerkdorpen van Venray heeft de inwoner van Venray straks echt iets te kiezen.

Dinsdag heeft de algemene ledenvergadering van de lokale fusiepartij VENRAY Lokaal de kieslijst vastgesteld. Ook is het verkiezingsprogramma openbaar gemaakt.

Op de 38 kandidaten tellende kieslijst worden plaats 1 en 2 ingenomen door respectievelijk Carla Brugman en Tino Zandbergen. Op plaats 3 staat Toon Kerkhoff, gevolgd door Cees de Vocht op 4. Theo Francken, nu raadslid voor PP2, bezet plaats 5 op de lijst van de fusiepartij. Bij de eerste tien staan nieuwkomers Yvon Peters (7), André van Maarschalkerwaard (8) en Mees Hillenbrink (10). De lijst wordt afgesloten door diverse lijstduwers.

De kieslijst telt overigens 14 vrouwen, 12 personen woonachtig in de kerkdorpen en 17 nieuwe kandidaten. De jongste is ten tijden van verkiezingen 16 en de oudste 77.

VENRAY Lokaal is een partij die iedereen de kans geeft om mee te praten over zaken die spelen in de gemeentelijke politiek. De lokale democratie kan zo ten volle tot zijn recht komen. Ook jongeren maken hier deel van uit. De kloof tussen politiek en jongeren wordt steeds groter, te groot vinden wij. Ze hebben een ‘frisse kijk’ op zaken en hebben tenslotte ‘de toekomst’. Bovendien zijn ze sterk ondervertegenwoordigd in de politiek. In Venray is de gemiddelde leeftijd van de zittende raadsleden 52 jaar. 70% is 46 jaar of ouder.

VENRAY Lokaal is trots op Yvon Peters (17) uit Oirlo en Mees Hillenbrink (15) uit Heide. Zij hebben de handschoen opgepakt en hebben weloverwogen en met volle overtuiging voor de lokale politiek gekozen, als start van hun politieke carrière. Dat houdt ook in dat ze bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd ook bereid zijn om deel uit te maken van de Venrayse gemeenteraad. Dus allerminst een verkiezingsstunt.

Na een jaar van inventariseren via meerdere sessies van de “Spiegel van Venray”, centrum- en evenementenbezoeken, sociale media, en andere vormen van input is er een gedegen en breed gedragen verkiezingsprogramma samengesteld. Bent u nieuwsgierig naar dit programma? Deze is samen met de kieslijst te vinden op venraylokaal.nl.

VENRAY Lokaal is klaar voor een mogelijke plek in de coalitie.