Venray zet zich op de kaart

Venray zet zich op de kaart

Op 29 november vond de 30e Nationale Distributie Dag plaats in de regio Venlo. Nederland Distributieland (NDL) is organisator van deze dag. De gemeente Venray heeft samen met LIOF als lid en samenwerkingspartner van NDL, dit evenement naar Limburg gehaald en mee georganiseerd. De dag stond in het teken van e-commerce; een onderwerp dat gezien de nummer 1 positie op cross-border e-fulfilment goed bij de locatie past.

Wethouder Economische Ontwikkeling Jan Loonen van de gemeente Venray, tevens bestuurslid van SMART Logistics Centre Venlo, heette de aanwezigen namens de Regio welkom en benadrukte het belang van samenwerking en innovatie voor de regio: "Het is goed dat we door velen als de logistieke hotspot worden beschouwd. Maar we willen ook in de toekomst een grote rol blijven vervullen. Daarom werken we binnen SMART LCV in de triple-helix samen aan verschillende projecten om de voorsprong te behouden." De wethouder nam namens onze regio eveneens de jaarlijkse NDL prijs in ontvangst die wordt uitgereikt als erkenning voor de getoonde inspanningen voor de logistieke sector.

In het ochtendprogramma hebben de aanwezigen kennisgemaakt met de logistieke kracht van Limburg. In zes groepen werd een bezoek gebracht aan innovatieve bedrijven in de regio. In de middag trapte gedeputeerde Twan Beurskens het programma af met een felicitatie aan NDL met hun 30-jarig jubileum. Vervolgens gaven diverse sprekers interessante inleidingen over de ontwikkelingen in de e-commerce en werden er interactieve workshops georganiseerd.
Goede promotie voor Limburg

De dag werd afgesloten met een netwerkdiner in het theater in Venray. Al met al een zeer geslaagde dag met ruim 240 deelnemers. Een goede promotie voor Limburg, de regio en zijn logistieke sector en voor Venray!

Bekijk de nieuwe logistieke promotiefilm

See video