Nieuwe buurtbuslijnen in regio’s Venray, Horst en Roermond tijdelijk als OV-lijntaxi van start

Nieuwe buurtbuslijnen in regio’s Venray, Horst en Roermond tijdelijk als OV-lijntaxi van start

In de dienstregeling van Arriva die op 10 december van start gaat zijn vier nieuwe buurtbuslijnen opgenomen in de regio’s Venray, Horst en Roermond. Deze lijnen vervangen de eerdere inzet van OV-shuttles in deze regio’s.

Nadat de provincie het vervoerplan 2018, de basis voor de nieuwe dienstregeling, accordeerde, heeft Arriva samen met de betrokken gemeentes ingezet op de opstart van de benodigde buurtbusverenigingen.

Gedurende de periode dat de verenigingen nog niet klaar zijn om de buurtbuslijnen te kunnen rijden, zet Arriva OV-lijntaxi’s (vooraf reserveren) in op deze trajecten.

De vier nieuwe buurtbuslijnen waar het om gaat zijn:
789 Evertsoord ↔ Lottum,
794 Boukoul ↔ Leeuwen,
798 Merselo ↔ Blitterswijck
799 Veulen ↔ Geijsteren.

Ze zijn als buurtbus opgenomen in de reisplanners en in de nieuwe dienstregeling. Gedurende de periode dat de buurtbusverenigingen deze buurtbussen nog niet rijden, zet Arriva OV-lijntaxi’s in om reizigers in de betreffende regio te vervoeren.

De OV-Lijntaxi rijdt op precies dezelfde tijdstippen langs dezelfde route en stopt ook bij dezelfde haltes als voor de bewuste buurtbuslijnen in de dienstregeling is opgenomen. Het enige dat er – tijdelijk - verandert is dat de reiziger minimaal 1 uur voor vertrek zijn of haar rit moet reserveren.

Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800-0224050. Daar kan een reiziger ook aangeven dat hij of zij de vervoerswens regelmatig heeft en ook meerdere ritten in één keer reserveren.

Arriva streeft er, in samenwerking met de benodigde buurtbusverenigingen naar om de genoemde vier 4 OV-Lijntaxi’s in het eerste kwartaal van 2018 om te zetten naar een buurtbus (vaste ritten zonder reservering). In de avonduren en in het weekend blijft de uitvoering als OV-lijntaxi.