Buslijn naar bedrijven Trade Port Noord en Brightlands Campus Venlo

Buslijn naar bedrijven Trade Port Noord en Brightlands Campus Venlo

Met ingang van zondag 10 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg. In deze dienstregeling wordt ook rekening gehouden met veranderingen in de mobiliteitsbehoefte.

Busverbinding lijn 70 van Arriva is hiervan een voorbeeld. Deze buslijn stopt op 7 nieuwe haltes op het Greenport terrein en de bestaande halte op Freshpark wordt tweezijdig ingericht. Werknemers van de bedrijven in het gebied en studenten en onderzoekers van de Brightlands Campus reizen zo sneller naar hun bestemming.

Lijn 70 rijdt op werkdagen in een uursdienst tussen ongeveer 07.00 uur in de ochtend en 19.00 uur in de avond en stopt aan de St. Jansweg (Brightlands Campus), Heierkerkweg (bij Essent), Greenportlane/N295 (bij Michael Kors), Logistiekweg (bij DB Schenker) en de Heierhoeveweg (bij DSV, UPS, en VidaXL).

In Horst wordt de lijn gekoppeld met lijn 87 waardoor ook de kernen Horst, Castenray, Leunen en Venray één keer per uur een directe verbinding met Greenport en Venlo krijgen. Om de bestemmingen goed bereikbaar te maken, ook voor verder weg gelegen gebieden, is gekozen voor een verbinding tussen het gebied en het station Venlo, station Blerick en het station Horst-Sevenum.

Greenport Venlo is een gebied dat sterk in ontwikkeling is. Dat heeft te maken met de campusontwikkeling op het voormalige Floriadeterrein en de voorspoedige ontwikkeling van de bedrijventerreinen aan de Greenportlane. De vraag naar openbaar vervoer is de afgelopen periode dan ook fors toegenomen. De verwachting is dat met de nieuwe busverbinding nog meer medewerkers met de bus zullen reizen.

Het gebruik van buslijn 70 wordt daarom nauwgezet gemonitord. In 2018 evalueren de bedrijven, Ondernemend Venlo, de campusorganisatie, het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, Arriva, en Provincie Limburg het gebruik ervan. Dat moet vanaf 2019 leiden tot een nog beter vervoersysteem in Greenport Venlo.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)