Kerstactie Raayland College in het teken van Stichting Opkikker

Kerstactie Raayland College in het teken van Stichting Opkikker

Het Raayland College in Venray gaat dit jaar voor Stichting Opkikker geld inzamelen tijdens hun kerstactie.

Stichting Opkikker zet zich in voor kinderen die ernstig ziek zijn geweest of langdurig zieke kinderen. Ze geven deze kinderen en hun gezinnen een opkikkerdag zodat ze even niet aan hun ziekte hoeven te denken en een dag lang activiteiten kunnen gaan doen die aangepast zijn aan de beperkingen van ieder kind. Hierbij wordt alles op een vrijwillige basis geregeld en helpen honderden vrijwilligers mee om deze dag goed te laten verlopen.

Havo 5 leerling Niki Camps bracht dit goede doel in bij de school. Zij is vorig schooljaar ernstig ziek geweest. Ze heeft hiervoor 11 weken in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gelegen. Het ziekenhuis gaf haar op voor een opkikkerdag. Niki Camps vindt het geweldig wat deze stichting voor haar en voor anderen doet en wil nu heel graag iets terug doen.

Vanaf deze week gaat de school van start met de campagne. Naast posters en dergelijke wil de school graag een filmpje maken. De school is ervan overtuigd dat ook andere leerlingen ervaring hebben met de Stichting Opkikker.

Bron: 
Raayland College
Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)