Arriva plaatst nieuwe check in- check out palen

Arriva plaatst nieuwe check in- check out palen

Vanaf begin december start Arriva met een grote actie om de huidige check in- check out palen (validators) op de stations, waar Arriva haar treindiensten biedt, te vervangen.

Gedurende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen. De vervanging van de palen levert voor de reizigers nauwelijks overlast op omdat er altijd gezorgd wordt voor een alternatieve in- en uitcheck mogelijkheid. Mogelijk dat het alternatief tijdelijk wel op een andere plaats op het station/perron te vinden zal zijn.

Volgens de planning start Arriva in januari 2018 met het vervangen van de palen op de stations in Limburg waar Arriva rijdt.

De nieuwe palen zijn duidelijk herkenbaar als Arriva-palen door de naamsticker maar ook doordat de kleur van de regionale treinen op de palen te zien is. De nieuwe palen zijn bovendien ranker van vorm dan de huidige modellen en ze verwerken een in- en uitcheck sneller dan nu het geval is.

Ze zijn allemaal uitgerust met een braillesticker zodat de slechtziende reiziger zich goed kan oriënteren. En bovendien geven ze een luider geluid bij een in- en uitcheck. De palen zijn geschikt om op termijn ook bankpassen, Duitse en Belgische OV-chipkaarten en barcode tickets te lezen.