Franciscusgroep Venray organiseert de cursus 'Vluchtelingmaatje'

in

Op woensdagavond 6 december start er weer een cursus ‘Vluchtelingmaatje’. Franciscusgroep Venray organiseert deze cursus in samenwerking met de werkgroep Welkom Vluchteling Venray.

Deze cursus is interessant voor iedereen die overweegt zich in te zetten voor vluchtelingen in Venray, maar niet weet of het wel iets voor hem of haar is. Als je denkt dat Vluchtelingmaatje iets is wat bij jou past, kan de stichting Welkom op Weg na afloop van de cursus een match maken tussen jou en een vluchteling(en gezin).

Vluchtelingmaatjes bieden steun aan asielzoekers met een status die in de gemeente Venray een woning aangeboden krijgen. Een Vluchtelingmaatje helpt statushouders wegwijs te raken in de Nederlandse samenleving. Ook het samen Nederlands spreken is zeer behulpzaam.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. De eerste avond gaat het om kennismaking met elkaar en kennismaking met het project. In de bijeenkomsten staan we stil bij de volgende zaken: hoe luister je naar verhalen van vluchtelingen en hoe je stel je je daarvoor open. Maar ook: hoe stel je grenzen. De deelnemers spreken op deze eerste avond het vervolg af.

De cursus wordt gegeven door Hub Vossen, stafmedewerker Dienst Kerk en Samenleving / Aalmoezenier van Sociale Werken in het bisdom Roermond.
Franciscusgroep Venray en Welkom Vluchteling Venray willen daar waar mogelijk praktische hulp en ondersteuning geven, bijvoorbeeld door het geven van de cursus Vluchtelingmaatje.

De cursus wordt gehouden in de Vrouwencentrum Eva, Dr. Poelsstraat 8 in Venray en begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Als u meer informatie wilt of als u zich wilt opgeven voor deze cursus, neem dan contact op met Nens van der Wijngaard, via e-mail info [apenstaartje] franciscusgroep-venray [punt] nl.