Eerste psychose-café in Limburg: ‘Psychose onder de loep’

Eerste psychose-café in Limburg: ‘Psychose onder de loep’

Op 7 december vindt voor de eerste keer in Limburg een psychose-café plaats. Het psychose-café is bedoeld voor mensen die een psychose-gevoeligheid hebben, familieleden, naasten, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

Tijdens het café kunnen zij elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Ook geven een psychiater en een ervaringsdeskundige informatie over psychoses.

Het thema is ‘Psychose onder de loep’. De sprekers zijn Dirk Corstens (psychiater bij MET ggz) en ervaringsdeskundige Roel. Dirk Corstens neemt de bezoekers mee in de achtergronden van een psychose. Vervolgens vertelt Roel over zijn leven vóór, tijdens en na zijn psychose. Uiteraard is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het psychose-café is een initiatief van de vereniging Ypsilon, cliënten, familieleden en MET ggz.

Het psychose-café vindt plaats bij De Graasj, Knevelsgraafstraat 21 in Roermond. Het is vrij toegankelijk. Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn in verband met de organisatie van de avond. Aanmelden graag vóór 1 december 2017 via: psychosecaferoermond [apenstaartje] gmail [punt] com

Foto: 
Wil Hüsken