Wegen afgesloten voor realisatie Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Wegen afgesloten voor realisatie Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Vanaf maandag 13 november, worden een aantal (veld)wegen in de uiterwaard van Wanssum en bij Blitterswijck afgesloten. De afsluiting is nodig voor de realisatie van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum die op 23 november van start gaat.

Het gaat om de Haalweide, de Leigraafweg en de Veldweg in de uiterwaard van Wanssum en de Wijnhoverhofweg in Blitterswijck. De wegen worden afgesloten voor een veilige aanleg van de hoogwatergeulen en de uitstroom van de Oude Maasarm.

In de heringerichte situatie komen de openbare wegen te vervallen. In de nieuwe situatie is het gebied meer dan nu toegankelijk voor fietsers en wandelaars door het aanleggen van recreatieve routestructuren. De Maasweg in Wanssum blijft open.

Foto: 
Jan Albers (Omroep Venray)