Charon Smits en Davey Janssen nieuwe boerenbruidspaar van De Piëlhaas

Charon Smits en Davey Janssen nieuwe boerenbruidspaar van De Piëlhaas

Terwijl het startschot van het vastelaovesseizoen 2018 nog zachtjes nagalmde was het alweer direct tijd voor de jaarlijkse roojse vastelaovestraditie, Hazepaeper. Zondag werd in een volle Schouwburg 'De Wakkere Piëlhaas' uitgereikt aan de Stichting Algemene Hulpdienst Venray.

'De Wakkere Piëlhaas' is een erkenning voor organisaties die zich op maatschappelijk gebied uitzonderlijk manifisteren. Ook werd traditiegetrouw de nieuwe vastelaoves-cd uitgereikt. Dit jaar mochten de mannen van Now Weej het allereerste exemplaar ontvangen.

Na optredens van onder andere de Roojse cd-artiesten en de Roojse Hofkapel was het tijd voor de onthulling van het nieuwe boerenbruidspaar van Rooj. Daar werd onder het toeziend oog van alle aanwezigen, Charon Smits en Davey Janssen uitgeroepen tot het nieuwe boerenbruidspaar van vastelaovesvereniging De Piëlhaas.

Charon Smits, is dochter van Je-Han van Sef Rap d’n Spurriemok en Mietje van Han van Waage Gieleke uut de Heuvelstroat. Ze is geboren en getogen in Venray en is 29 jaar jong. Deze enthousiaste dame is werkzaam als accountmanager. In haar vrije tijd doet ze graag lekker koken voor familie en vrienden. Daarnaast houdt ze ook erg van gezellig borrelen. Kortom, ze is een echte levensgenieter en dus de ideale bruid voor bruidegom

Davey Janssen. Davey is de zoon van d’n elastieken brandwaerkel en de belmiep van ’t Seciliapad. Hij werd geboren in Venray en telt inmiddels 24 levensjaren. In het dagelijkse leven is hij adviseur verzekeringen. Hobby’s heeft hij in overvloed waaronder voetbal, muziek en natuurlijk “het bouwen van een feestje”. Het boerenbruidspaar wordt dit jaar vergezeld door een jong en energieke boerenfamilie.

Het belooft dan ook weer een ontzettend mooie vastelaovend te worden. Want 'As ien Rooj de kleump wer blinke, Laote weej boere de glazer klinke!'