Guus I nieuwe prins van de Wiendbuul in Wanssum

Guus I nieuwe prins van de Wiendbuul in Wanssum

Zaterdag de 11e van de 11e was het zover. Na een spannende prinsenjacht kwam vanuit het beamerscherm de nieuwe prins van de Wiendbuul in Wanssum tevoorschijn: Prins Guus I.

Guus I Hendrickx is de oudste zoon van Mat Hendrickx en Gert Hendrickx-Geerets. Guus is twee jaar geleden getrouwd met Inge Hendrickx-Willems en samen hebben ze een zoon, Mees. In het dagelijks leven heeft Guus een melkveebedrijf samen met zijn ouders.

Verder is Guus al 20 jaar lid bij Fanfare Concordia en vanaf 2002 lid van joekskapel De Wiendzäk en speelt bij deze beide gezelschappen op de trombone. Daarnaast speelt Guus de basgitaar bij de band BrandNew.

Samen met zijn adjudanten Frank van Gerven, Hans Maas en nar Pascal Reijnders zal hij dit jaar voorop gaan en er alles aan doen om er samen met de Wiendbuulen en Wiendbuulinnen een schitterende carnaval van te maken.

Prins Guus I zijn lijfspreuk zal zijn: Dees daag nie an ’t werk as boer,
mar ik stoj beej de Wiendbuul an ‘t roer

Prins Guus I neemt de scepter over van Prins Peter II (Zegers). Aan zijn regeerperiode kwam zaterdag een einde. Peter heeft het, samen met zijn Prinses Yvonne, adjudanten Stephan Engels en Gerco Vousten en nar Henk Jenniskens, perfect gedaan. Ze hebben er volop van genoten, zoals het ook hoort.