't Schaartven staat te koop

't Schaartven staat te koop

Het grintgat, ofwel ‘t Schaartven in Overloon wordt door de gemeente Boxmeer weer te koop aangeboden. De gemeente wil af van de plas omdat die nu alleen maar geld kost.

Zo’n anderhalf jaar geleden heeft het terrein ook al te koop gestaan. Er waren toen plannen gemaakt om hier, onder andere een evenemententerrein te realiseren. Doordat hier wegen voor veranderd moesten worden kwamen de inwoners van Holthees in opstand. Zij hebben dit project tegen kunnen houden. Daarmee is de bestemming voor het terrein veranderd.

Gemeente Boxmeer wil verkopen, mits onder hun voorwaarden. Dat wil zeggen dat het Schaartven en omgeving als geheel herontwikkeld dient te worden om de toeristische ontwikkeling in dat gebied op peil te kunnen houden, passend binnen de visie voor de toeristische ontwikkeling van Overloon. Er wordt gevraagd de aandacht niet alleen te richten op ‘t Schaartven maar ook op het omliggende gebied.

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het realiseren van een natuurcamping, het bouwen van een restaurant en/of zelfs een tweede gebouw waarbij gedacht word aan wellnes, een zalencentrum of dagrecreatie. Kortom er is van alles mogelijk. .

De huidige exploitant van 't Schaartven is Thijs Hofmans uit Overloon, in ieder geval tot eind dit jaar met de optie de exploitatieovereenkomst met een jaar te verlengen. Hij reageert positief op de verkoopplannen. Hij wil 't Schaartven wel kopen.

Foto: 
Wil Hüsken