Vijfde Week van de Dialoog in teken van ‘samen’

in
Vijfde Week van de Dialoog in teken van ‘samen’

De vijfde Week van de Dialoog in Venray staat in het teken van ‘samen’. In de week van 3 t/m 10 november kunt u op verschillende locaties in Venray in dialoog gaan met andere inwoners van Venray over onderwerpen zoals ‘Samen leven’, ‘Samen wonen’ en ‘Zorgen voor elkaar doen we samen’.

Ook is er een wandeldialoog die start bij Atletiek Vereniging Venray. De werkgroep Venray in Dialoog wil op deze manier zoveel mogelijk inwoners van Venray laten ervaren wat de dialoog voor hen kan betekenen. Doe dus mee!

Bij een dialoog staat luisteren naar elkaar centraal. Een dialoog is duidelijk geen discussie of debat. Onder leiding van een gespreksleider wisselt u in ongeveer twee uur tijd ervaringen en dromen uit en wordt u uitgedaagd om te vertellen wat u kunt doen om uw droom waar te maken. Door deze uitwisseling ontstaat meer begrip tussen mensen. Bovendien brengt dialoog verbindingen tot stand en soms ontstaan er nieuwe initiatieven. De dialoog is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets.

De aanpak van de dialogen zijn dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Elke gespreksleider heeft zelf een gastheer of gastvrouw gevraagd om samen een thema en locatie te bedenken voor de dialoog. Daardoor vinden de dialogen nu op heel andere plekken plaats. Zo bent u onder meer welkom bij Gezondheidscentrum Zorg de Keizer, het Mindfulness centrum Venray, het leescafé St. Bernard en Schuttersveld. In totaal zijn er twaalf dialoogtafels met plek voor maximaal 8 personen. Kijk voor meer informatie en inschrijven (verplicht!) op www.Venrayindialoog.nl.

Deelname is gratis.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)