Venrayse actrice Anne-Mieke Ruyten in theaterstuk Drs. Down

Venrayse actrice Anne-Mieke Ruyten in theaterstuk Drs. Down

Presentator Ivo Niehe sprak in zijn televisieprogramma bij AVROTROS met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer. Hij is hoogstwaarschijnlijk de enige 'down' die een universitaire graad gehaald heeft.

Die ontmoeting bracht Niehe tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als 'filmisch muziektheater'.

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen?

In een gefantaseerd levensverhaal komen alle clichés en vooroordelen aan bod als in een gezin een kind met een syndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastisch chirurgie, de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

De uit Venray afkomstige actrice speelt hierin de liefdevolle moeder. De rol van Lucas wordt gespeeld door Nando Liebregts. Hugo Haenen speelt de vertwijfelde vader. Er spelen meer acteurs en actrices mee in dit stuk.

De voorstelling is een combinatie van video, live muziek, dance en acteurs ‘on stage’ in een verrassende vormgeving. Het stuk is op zondag 5 november te zien in Schouwburg Venray.

Dinsdag was Anne-Mieke Ruyten te gast bij Tijd voor Max' op Omroep Max. Die uitzending is hier: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/tijd-voor-max/uniek-in-nederland... terug te zien.

Foto: 
Mathieu Custers (Omroep Venray)